سایت جامعه قرآنی ایران

قرآئت قرآن کریم

تماس بامدیرسایت

نرم افزارهای کاربردی

نویسنده سایت
******* قـرآن آنـلاین *******

********بانک تلاوت********

***آموزش نغمات قرآنی***

****مجموعه 26دوره ترتیل****

*******تفسیر نمونه *******

*******موضوعات سایت*******
آخرین نظرات شما

۲


روش درست گوش دادن به قرائت چیه؟    اول از همه عجله نداشتن و صبر . بعد تمرین درست :

بهترین روش اینه که اول دوسه بار کل قرائت رو خوب گوش کنید و با لحن ها و کلیت قرائت استاد آشنا بشید . بعد قرائت رو به چندین قسمت مثلا ۵ دقیقه ای تقسیم کنید یعنی ۵ دقیقه ی اول یک قسمت – ۵ دقیقه ی دوم یک قسمت و بهمین صورت تا پایان قرائت . بعد باید هر روز حداقل نیم ساعت تمرین کنید روی این ۵ دقیقه هایی که تقسیم کردید…


- روش تمرین صحیح رو یاد بگیرید .برای اینکار بعد از تقسیم و انتخاب ۵ دقیقه ی اول  شروع به گوش کردن قرائت می کنید . در این ۵ دقیقه ممکنه استاد مثلا ۱۰ تا ۱۵ نفس خونده باشه . نفس یعنی از وقتی شروع به خوندن میکنه تا وقتی که مکث میکنه و نمیخونه . شما از نفس اول باید شروع کنید به خوب گوش دادن و همین رو اینقدر گوش بدید و تمرین کنید تا دقیقا مثل خود استاد بتونید همون آهنگ و لحن رو بخونید. تا زمانیکه نتونستید نفس اول رو دقیقا یعنی حداقل ۸۰ درصد شبیه استاد بخونید سراغ نفس دوم نرید . دقت کنید پردازش آهنگ ها در مغز کمی طول می کشه که به صورت نا خود آگاه است بنابراین ممکنه و قتی یک قسمت رو که یاد گرفته اید هفته بعد هم تمرین کنید چیزهای بهتری یاد بگیرید و بهتر هم بخونید .

 نکته : گوش انسان با ۱۰ بار در یک روز گوش کردن متوجه همه زوایا نمیشه پس باید وقتی یه قسمت رو تقریبا یاد گرفتید حتما تا دو سه هفته هر هفته یک بار اون قسمت رو اول چند بار با دقت گوش کنید بعد تمرین کنید و صداتون را ضبط کنید و از نظر سرعت تلاوت و… با اون چک کنین .نکته : بعد از این که چندین بار نوار رو به گوشتون چسبوندید تا تمام ریزه کاری ها رو بشنوید  حالا چند بار از دور و با فاصله از ضبط  به اون گوش دهید تا منبع صوت از گوشتون فاصله داشته باشه .

سعی کنید هر نفس رو در حین یادگیری صوت و لحن حفظ کنید . یعنی کلماتی که در اون یک نفس خونده شده . بعد از یادگیری کامل نفس اول بسراغ نفس دوم برید و بهمین ترتیب .

-  بعد از آماده کردن مثلا ۵ دقیقه نوبت به تحویل اون به استاد میرسه . البته قبل از رفتن به جلسه و خوندن نزد استاد حتما صدای خودتون رو ضبط کنید و با الگو مقایسه کنید. اگر حداقل ۹۰ درصد شبیه بود معلومه شما موفق بودید و درست تمرین کردید اگر کمتر باشه باز هم باید بیشتر تمرین کنید . ولی جلسه قرآن پیش یه استاد خوب حتما بریدحتی اگر آماده نباشید و هر هفته یا حداقل هر دو هفته یکبار جایی رو که تمرین کردید و خوب حفظ کردید رو تحویل بدید تا استاد شما رو راهنمایی کنه و بتونید راحت تر پیش برید. البته حتما صداتونو و حرف های استاد رو کامل ضبط کنید و وقتی اومدید خونه فردا یا همون روز حتما چندین بار خوب گوش کنید تا خوب به نقاط ضعفتون پی ببرید و بتونید اونها رو درست کنید .

-  حفظ آیات باعث میشه هر وقت اراده کردید بتونیدزمزمه و تمرین کنید . یعنی وقتی آهنگ یادتون اومد آیاتم بلد باشید راحت میخونید .البته کسی که زیاد گوش بده کم کم و خودبه خود حفظ می شه . نکته : حتما در دفعات اول از روی قرآن بخونین و وقتی هم که حفظ شدید هر چندوقت یکبار از رو بخونین .

بهمین ترتیب یک قرائت رو از استاد الگو آماده کنید تا پس از یک تا سه ماه بتونید یک قرائت رو کامل آماده کنید . بعد نوبت به قرائت دوم میرسه و بهمین ترتیب . تا وقتی که حداقل بین ۵ تا ۱۰ سال همینطور تقلید کنید البته فقط از یک استاد و بعد از اون میتونید با آشنا شدن بیشتر با قرآن و قرائت و تسلطیکه که درطول این مدت و تمرین بدست آوردید جاهای دیگر قرآن رو هم بخونید . البته در انتخاب لحن و آهنگ حرف اول رو معنای آیات میزنه . چون هدف اصلی از تلاوت قران انتقال معنا به مستمعینه پس باید ترجمه وتفسیر هم بخونید و در کنار یادگیری صوت و لحن وقتی هم برای این موضوع بسیار مهم که متاسفانه در کشور ما و در جلسات ما بهش توجهی معمولا نمیشه یا خیلی کمتر از بقیه موارد توجه میشه بذارید

نظرات  (۲)

عاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی

بسیار متشکرم

 

واقعا عالی بود
پاسخ:
ممنون ازشما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی